Avanza rekylerar upp i stigande trend

Efter att en tydlig dubbeltopp effektuerats under sista veckan i juli har aktien fallit kraftigt. Inledningsvis bröts den uppgående trendlinjen, initierad i november 2017, varefter bottnen “föll ur” när bolaget levererade en rapport under marknadens förväntningar. Kort därefter tog emellertid fallet slut, med aktion fångad i en snäv kilformation.

AZA-20180823
Avanza, dagsgrafen.

Nu har kilen och den tidigare motståndsnivån, precis ovanför 400, (svart markerad linje) brutits med relativ styrka. Då denna nivå tidigare, under flera år(!), utgjort ett viktigt motstånd ökar betydelsen i detta. I en stigande trend har vi dessutom vinden i ryggen om vi tar position för uppgång. Slutligen har vi ett gap att täcka igen, och det är också här den försiktiga kan ta vinst. Annars indikerar mycket att det ska vidare uppåt.

Bryter vi däremot ned under stödnivån strax ovanför 400 mörknar bilden och vi får tänka om.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s